Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

Vier Koningsnacht & Koningsdag in Amsterdam

april 24, 2018/ BY Alina

Op de verjaardag van onze koning, 27 april, barst Amsterdam zowat uit z’n voegen door alle in oranje gehulde mensen. In de nacht van 26 op 27 april beginnen de eerste feesten al. Deze gaan door tot in de vroege uurtjes. Wanneer deze nachtbrakers huiswaarts gaan, gaan de vroege vogels al de straat op. Deze proberen zo snel mogelijk een goed plekje te bemachtigen om hun spullen uit te stallen voor de vlooienmarkt. Hoe eerder aanwezig, hoe groter de kans op een gouden plekje. Gedurende de hele dag vinden er verschillende (muziek)festivals plaats in de stad. Hoe u Koningsdag ook wilt vieren, er zit altijd wat voor u bij. Een ding is zeker: na 27 april, weet u dat Nederlanders kunnen feesten!

Koningsnacht: de avond van 26 april

Geen zin om te wachten? Begin dan gewoon wat eerder! De avond voor Koningsdag kunt u in vrijwel iedere bar, discotheek of club terecht. Overal worden feesten ter ere van Koningsnacht georganiseerd. Terwijl Koningsdag vooral uit grote festivals bestaat, is Koningsnacht vooral voor de inwoners van Amsterdam. Maar hey, om een stad echt te leren kennen zijn er weinig manieren zo succesvol als feesten met de locals. Naast de vele pubs, bars en clubs, kunt u ook een van onderstaande festiviteiten bezoeken:

men in orange clothing drinking a beer

Koningsnacht Wijnproeverij

In tegenstelling tot gewone wijnproeverijen, zijn die bij The Library (Keizersgracht 335, Amsterdam) helemaal niet zo stijfjes. Geen ticketverkoop, geen gedoe, gewoon fijne wijn, lekker bier, prettige muziek en leuke mensen. Bovendien zijn er natuurlijk hapjes, zodat u geen honger hoeft te lijden! Van 15:00 tot 01:00 uur kunt u hier terecht.

Koningsnacht Diner ‘de la Noublesse’

Vive la Roi! Restaurant The French Connection (Singel 460, Amsterdam) organiseert een speciaal Koningsnachtdiner voor de foodies onder ons. Van 23:00 tot 03:00 uur schuift u aan in dit knusse restaurant voor een Royal 5-gangendiner. The French Connection zit in de kelder van het monumentale ‘Odeon’-gebouw. Het is bekend vanwege de enorme passie de medewerkers hebben voor eten, drinken en gastvrijheid. Het diner wordt bereid door Chef Jef van Hout, voormalig chef bij Michelin-restaurant Bord’Eau.

four friends having a late night dinner

Koningsnacht aan de Tap

In een van ’s Amsterdams geliefdste wijken vindt u Café Tapmarin (Van Woustraat 130A). Het café bevindt zich in de hotspot De Pijp. Wie wil genieten van een koud biertje en wat wil dansen, zit hier goed. Drink, dans en feest met de locals tot in de vroege uurtjes. Ervaar hier de oer-Hollandse gezelligheid.

Koningsdag: de hele dag op 27 april

’s Ochtends vroeg tot het middaguur, transformeert Amsterdam tot de grootste vrijmarkt die u ooit gezien heeft. Tenzij u speciaal naar Amsterdam komt om tweedehandsspullen te kopen, is dit waarschijnlijk niet iets voor u. De meeste mensen komen naar Amsterdam om Koningsdag te vieren met een spectaculair feest. De die bekendste feesten zijn Loveland, Oranjebloesem en Kingsland Festival.

Man sitting on shoulders of a friend at outdoor festival

Loveland

Loveland is een muziekfestival in een groene omgeving. Van 11:00 tot 20:00 uur kunt u relaxen in het Meerpark in Amsterdam-Oost. De B2B line-up garandeert een aantal nieuwe zomerhits.

Oranjebloesem

Dit bohemien muziekfestival trekt mensen aan uit heel Nederland én het buitenland. De locatie is perfect gekozen voor dit type festival: het Amsterdamse strand op IJburg, het eiland van Amsterdam. Geniet van de relaxte sfeer en fijne muziek van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Kingsland festival in Amsterdam

Kingsland Festival

Kingsland is het grootste Koningsdagevenement in Nederland. Hier vindt u de muziek waar ons land zo beroemd om is: dance, electro, urban & hardstyle. Het evenement is inmiddels zo groot dat er nog een paar locaties zijn waar Kingsland plaatsvindt. Kingsland Amsterdam is in de RAI van 12:00 tot 20:00 uur.

Breng Koningsdag ergens anders door

Hoe u Koningsdag wilt doorbrengen in Nederland is geheel aan uzelf. Royal Coster Diamonds is zoals altijd gewoon open, maar veel attracties en bezienswaardigheden zijn gesloten of hanteren aangepaste openingstijden op 27 april. Het kan lastig zijn om iets te organiseren in Amsterdam op deze nationale feestdag. Voor meer informatie over Koningsdag en tips voor uw trip naar Amsterdam, kunt u contact opnemen met onze travel department.

Geen Reacties

Costerdiamonds