Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

Verlovingstrend: het Verlovingshorloge

juli 5, 2018/ BY Alina

Een van de bekendste manier om de geliefde ten huwelijk te vragen, is door een verlovingsring te geven. Doorgaans is het de man die deze aan zijn vriendin geeft. Maar tijden veranderen en sommige tradities lijken mee te veranderen. In veel huishoudens brengt zowel de man als de vrouw brood op de plank. Nu vrouwen financieel onafhankelijker zijn, veranderen een aantal gewoontes mee. Inclusief de verlovingstradities.

Het heft in eigen hand nemen

Of ze nu een groot romantisch gebaar willen doen, hun geliefde willen verrassen of simpelweg vinden dat hun vriend er te lang over doet om het aanzoek te doen. Om vele uiteenlopende redenen nemen steeds meer vrouwen het heft in eigen hand en doen ze zelf het huwelijksaanzoek.

woman proposing to her boyfriend on the street

Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe vraag je een man ten huwelijk? Er zijn natuurlijk wel verlovingsringen voor mannen, maar het leeuwendeel van de markt focust zich vooral op ringen voor vrouwen. Dit is hoe recentelijk een nieuwe verlovingstraditie is ontstaan: het Verlovingshorloge.

Mannen houden van horloges

Nouja, de meeste in ieder geval. Veel mannen sparen maanden of soms zelfs jaren om dat ene horloge dat ze op het oog hebben te kunnen kopen. Net als diamanten, zijn sommige horlogemerken erg kostbaar. Bepaalde horloges hebben zelfs diamanten in het uurwerk zitten en zijn dus nog specialer en perfect voor een aanzoek. Met die redenatie is een horloge als verlovingscadeau zo’n gek idee nog niet.

Welke merken zijn goede verlovingshorloges?

Welkom in de wereld der moeilijke keuzes. Iets wat diamanten en horloges gemeen hebben is dat er een heleboel verschillende soorten zijn. En net als met diamanten, is het perfecte verlovingshorloge een kwestie van smaak. Het is lastig om een merk aan een persoon te koppelen, maar we hebben geprobeerd hier een leidraad voor te maken.

De klassieke man

Als jouw man zeg “klasse kent geen tijd”, dan is het een goed idee om eens naar de collecties van Chopard te kijken.

Chopard watch at Royal Coster

Chopard kent een lange traditie van tijdloze horlogemakerij. Dit merk staat voor passie en excellentie en heeft een behoorlijk diverse collecties.

De avonturier

Voor stoere mannen, raad ik een van mijn persoonlijke favoriete merken aan: Omega. Met name de Omega Speedmasters zijn prachtige uurwerken.

Two popular omega speedracer watches

Vandaag de dag is Omega een van ’s werelds bekendste merken. Het is de officiële Olympische tijdwaarnemer en ze hadden als eerste een horloge op de maan. Geen geintje: de astronauten die als eerste een voet op de maan zetten, droegen Omega horloges. Echt eentje om in overweging te nemen dus.

De goedgeklede sportliefhebber

Longines is een eersteklas merk met een historie die net zo lang en bijzonder is als die van Royal Coster. Geïnspireerd door sport en filosofie, maakt zij indrukwekkende luxe horloges waarbij de nadruk ligt op traditie, elegantie en prestatie.

Two longines watches on a plateau at royal coster diamonds

Dit tijdloze horlogemerk heeft banden met een redelijk aantal grote sportevenementen. Denk hierbij aan tennistoernooien, skiën, paardenraces en andere paardensporten.

De stoere man

Als ik aan een stoere man denk, denk ik aan titanium, roestvrijstaal, leer, et cetera. You get the picture. Met het oog op horloges, belichaamt Tudor de stoere man.

two popular tudor watches at royal coster diamonds

Tudor Watches is geïntroduceerd door de oprichter van Rolex als een betaalbarder alternatief. Het is dan ook geen verrassing dat Tudor horloges in zeker zin erg lijken op hun Rolexbroertjes. Een andere stoere optie is Tag Heuer.

Two tag heuer watches at royal coster

Vooral mannen die houden van Formule 1 en andere autoraces zul je hier een groot plezier mee doen.

De romanticus

De exclusieve horloges van Frederique Constant zijn wat subtieler dan de bovengenoemde merken. Maar dit maken de elegante uurwerken helemaal goed door de fantastische details waar duidelijk veel aandacht aan besteed is.

Two frederique constant watches on display at royal coster

Is jouw man het type persoon die het liefst hand in hand dromerig samen naar de sterren staart? Dan zou dit zomaar zijn nieuwe favoriete horlogemerk kunnen worden.

De upper-class minimalist

Piaget staat bekend om haar (veelal) minimalistische design in combinatie met uitstekende kwaliteit.

piaget watches at royal coster

Dit merk brengt de kunst van ultraplatte technologie en de beste sieradensetting samen. Precies daarom zijn Piaget horloges ook een lust voor het oog en ontzettend geliefd onder prestigieuze ambassadeurs van de horlogewereld.

Het perfecte verlovingshorloge

Ik zou nog uren kunnen doorgaan over welk merk het best bij welke persoonlijkheid past. Maar uiteindelijk ben jij degene die hem het best kent. Je hebt waarschijnlijk al een idee wat voor soort klokje hij mooi vindt. Net als bij het aanschaffen van diamanten, is het beter om dit offline te doen, in een fysieke winkel. Geen scherm ter wereld kan op tegen de ervaring van het zelf vast kunnen houden van zo’n potentieel bijzonder cadeau.

man wearing a watch to his weading

Bij Royal Coster hebben we een grote collectie luxe horloges die zich ook zeker lenen als verlovingshorloge. Naast de bovengenoemde merken, hebben we nog vele andere prachtige Zwitserse horloges. Bezoek Royal Coster Diamonds en bekijk deze horloges zelf.

 

Geen Reacties

Costerdiamonds