Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blog

De Saffieren sieraden gids

november 10, 2015/ BY Coster Diamonds

 

Saffieren komen van het korundmineraal en word beschouwd als de meest kostbare en geliefde edelstenen, met een diepblauwe kleur. Blauw is echter niet de enige kleur waar ze in verschijnen. Het blauw ontstaat door ‘vervuilende’ ijzerdeeltjes in de steen; door de toevoeging van andere stoffen ontstaat een andere kleur of kleurnuance.

Sommige mensen prefereren verkiezen boven alle andere stenen. Saffieren zijn minder duur dan normale diamanten, maar wel bijna net zo robuust. Naast haar oogverblindende schittering en verschillende kleuren waar de koper uit kan kiezen, komt de saffier ook in verschillende vormen en maten. Dit betekent ook dat als u een beperkter budget heeft, maar nog steeds uw geliefde wil imponeren, u er ook voor kunt kiezen om een saffier van behoorlijke grote kopen in plaats van een kleinere diamanten ring.

De drie meest geliefde slijpvormen van deze edelsteen zijn de ronde, de ovale en de kussen vorm. Een 6mm ronde saffier is qua prijs te vergelijken met een 0.75 karaat ronde diamant, wat het precieze equivalent is.

Een van de meest bekende saffieren ter wereld is de diepblauwe saffieren ring van prinses Diana, die nu toebehoort aan Kate Middelton. Dit is het perfecte voorbeeld van een ovale saffier die op de kroon is geplaatst en word omringd door kleine diamantjes. Een ander geliefd ontwerp dat erg populair is voor saffieren liefhebbers is de center saffier, die omarmd is door twee kleinere diamanten aan beide kanten.

Zoals eerder benoemd komen saffieren in verschillende kleuren, echter zijn de roze, groene, zwarte en gele niet erg makkelijk om aan te komen. Deze kleuren kunnen ook worden gevonden onder de naam ‘Fancy saffieren’. Nog een erg interessante en zeer zeldzame variant van de saffier is de kleurloze versie van de steen. Vroeger werd de kleurloze saffier gebruikt als een uitmuntende vervanging of kopie van de diamant. Nu zijn collecteurs en juweliers erg gelukkig als ze kleurloze saffieren tegenkomen, aangezien het bijna onmogelijk is om deze nog te vinden.

Helderheid is nog een aspect dat vaak over het hoofd gezien wordt. Bij het kopen van een saffier, wordt het aangeraden om goed te letten op de helderheid van de steen, of in andere woorden: hoeveel licht de steen doorlaat.

Saffieren worden gebruikt om ringen, armbanden, oorbellen, kettingen en zelfs kronen te versieren. Nog een interessant weetje is dat deze steen door de eeuwen heen verschillende betekenissen heeft gehad per kleur. Bijvoorbeeld, de roze kleur was gelinkt aan wijsheid en betrouwbaarheid, terwijl de diep blauwe kleur, zoals misschien al verwacht, een suggestie doet naar een koninklijk karakter en integriteit.

Wanneer u sieraden koopt die versierd zijn met deze steen, is het dus erg belangrijk om te weten waar u precies opzoek naar bent. Het van tevoren beslissen over de kleur kan erg behulpzaam zijn. Echter, als u zich wil laten verwonderen door de glinsteringen en u uw keuze wil maken in de showroom, is dat natuurlijk ook prima. Hoe dan ook, het kopen van deze steen is een goede en betaalbare investering die eeuwen zal blijven.

Geen Reacties

Costerdiamonds