Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuws

Onthulling levensgrote nijntje bij Royal Coster Diamonds

november 13, 2017/ BY Alina

AMSTERDAM – Afgelopen vrijdagmiddag 10 november is het iconische, mozaïeken beeld van nijntje bij Royal Coster Diamonds gepresenteerd.
Rond 17:00 uur onthulde tv-presentator Robert ten Brink het twee meter hoge beeld van een van ’s Nederlands bekendste beeltenissen. Royal Coster’s nijntje is ontworpen en gemaakt door de gerenommeerde Amsterdamse kunstenaar Fabrice Hünd.

Artist Fabrice Hund at Miffy

Een Nederlands eerbetoon

Het nieuwe standbeeld van nijntje is een echte eyecatcher aan het Museumplein en een prachtig eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden bedenker van nijntje, Dick Bruna. Daarnaast is het een unieke combinatie van twee compleet verschillende onderwerpen die toch allebei kenmerkend zijn voor Nederland: nijntje en diamanten. Het van oorsprong Utrechtse konijntje heeft de afgelopen decennia de wereld veroverd. In het buitenland staat ze bekend onder de naam miffy. Eeuwenlang komen mensen naar Amsterdam voor ’s werelds mooiste diamanten. Daarom wordt Amsterdam ook wel ‘The City of Diamonds’ genoemd. Het mozaïeken glinsterende standbeeld van nijntje is dus een eerbetoon van en aan de Nederlandse geschiedenis.

Sponsor van Unicef

Door het gebruiken van het trademark “nijntje”, is Royal Coster Diamonds ook officiële sponsor geworden van Unicef. Het kindericoon en deze stichting zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Royal Coster is erg trots om deel uit te maken van een organisatie die overal ter wereld kinderen in nood helpt.  

Mosaic miffy at Royal Coster Diamonds

Geen Reacties

Costerdiamonds