Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons nalatenschap

Diamant Museum Amsterdam

Royal Coster Diamonds is veel meer dan alleen een diamantslijperij. In 2007 hebben wij ons eigen Diamant Museum geopend om onze passie voor diamanten met het publiek te delen. U kunt hier alles leren over diamant-geschiedenis, zien hoe Amsterdam is verworden tot ‘City of Diamonds’ en u kunt zelfs deelnemen aan een diamantworkshop, waar u uw eigen diamant kunt slijpen!

flag

Ons nalatenschap

Waarom wij het diamant museum zijn begonnen

Het diamant museum is opgericht vanuit een initiatief van de eigenaar van Royal Coster Diamonds: Ben Meier. Zelf stond hij bekend als wereldberoemd diamantenslijper en het was zijn ambitie om de gewone mensen mee te nemen op een reis die alles vertelde over de geschiedenis en levenscycli van diamanten.

Ons nalatenschap

De tentoonstelling in het Diamant Museum

Als eerste gaat u in het diamant museum terug in de tijd en ziet u hoe en waar diamanten geologisch worden evolueren naar hun uiteindelijke vorm. Vervolgens ziet u hoe de passie voor diamanten zich heeft ontwikkeld en hoe diamanten steeds meer geassocieerd werden met rijkdom en macht. Er is ook een tentoonstelling van historische kronen en beroemde diamanten om te tonen hoe de regenten en staatshoofden van allerlei pluimage en werelddeel diamant gebruikte om status te tonen en te versterken.

flag

Ons nalatenschap

Live in het diamant museum

Het diamant museum toont niet alleen een historische kant maar er is ook een permanente diamantcollectie aanwezig van beroemde diamanten en diamanten kunstwerken, zoals de diamanten Katana, de Rembrandt diamant en, natuurlijk de beroemde met diamant bezette Gorilla Schedel. Het Diamant Museum geeft u ook de kans om onze diamantenslijpers live aan het werk te zien terwijl zij hun unieke ambacht gebruiken om ruwe stenen tot de mooiste sieraden om te toveren.

Ons nalatenschap

De diamant workshop en Diamant Masterclass

Bent u geïnteresseerd in het ambacht van het diamant slijpen? Dan biedt het diamant museum een diamant workshop aan. Een leuke manier om de basis van het diamantslijpen en polijsten te leren kennen op een speelse manier. De workshop begint met een tour van het pand en het diamanten museum. Na deze tour zult u de eerste stapjes in het nobele ambacht van het diamanten slijpen zetten onder het wakend oog van onze Meesterslijper. Uiteindelijk kunt dan ook zelf meemaken hoe het voelt een diamantslijper te zijn als u achter de slijptafel plaatsneemt om uw eigen diamant te slijpen.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds