Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

Het horloge van 'hare Majesteit'

Royal Coster Diamonds heeft altijd al een hechte band gehad met Royals van over de wereld. Maar vanwege onze Amsterdamse wortels is de relatie tussen Royal Coster Diamonds en het Nederlandse koningshuis speciaal. Daarom zijn wij nog steeds trots dat wij de diamanten hebben gezet in het kado van Nederlandse volk aan Koningin Juliana. Een van de hoogtepunten in onze rijke en royale geschiedenis.

flag

Onze 'Legacy'

Een diamanten horloge voor uw verjaardag?

Zelfs als u blauw bloed heeft is een diamanten horloge niet iets wat u zomaar verwacht als verjaardagscadeau. In 1959 vierde koningin Juliana haar 50e verjaardag en bescheiden als ze was, stond zij erop om niet verwend te worden met een groots cadeau.

Onze 'Legacy'

Een diamanten horloge als een nationaal cadeau

toch werd zij dit keer bij uitzondering niet gehoorzaamd en ze ontving een prachtig diamanten horloge als nationaal cadeau. Het horloge was ontworpen door P.F. Belkum van Steltman juweliers en het uurwerk was van Jaeger-LeCoultre; nog steeds een gerenommeerd merk uit Zwitserland. Het montuur van het uurwerk was van platinadus er was nog genoeg ruimte voor diamanten…

flag

Onze 'Legacy'

De schittering van het diamanten horloge

Ben Meier, nog geen eigenaar, maar ‘slechts’ diamantslijper bij Royal Coster Diamonds kreeg de grootse eer om de sprankeling aan het horloge toe te voegen. Hij sleep een sensationeel aantal van 275 diamanten die verwerkt werden in het horloge. En als u het resultaat ziet kunt u ook zien waarom Koningin Juliana vervuld was van dit prachtige cadeau van haar onderdanen.

Onze 'Legacy'

Waar is het diamanten horloge nu?

Koningin Juliana droeg het diamanten horloge erg vaak. Echter toen in 1980 Koningin Beatrix werd gekroond, is het horloge een tijd lang niet gezien. Men dacht dat Koningin Beatrix de strikte etiquette volgde dat het niet toegestaan was een horloge te dragen tijdens een koninklijke aangelegenheid. Maar gelukkig voor de liefhebbers her-introduceerde Koningin Maxima het diamanten horloge weer in 2006. Omdat koningin Maxima het nog steeds tijdens verschillende gelegenheden draagt, maakt het Royal Coster Diamonds nog steeds een beetje extra trots, als we het horloge weer om haar pols zien.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds