Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

De Koh-I-Noor

De Koh-I-Noor wordt ook wel vertaald als de “Berg van Licht”, dankzij haar ovale vorm en sterke sprankeling. Het is vermoedelijk de meest beroemde en meest kostbare diamant ter wereld. Op het moment kan de Koh-I-Noor aanschouwd worden in de toren van Londen als onderdeel van de Britse kroon juwelen maar natuurlijk ook in de slijpzaal van Royal Coster Diamonds. En zelfs na al die jaren delen de Engelse Royals en Royal Coster Diamonds een warme band. Alleen en allemaal dankzij dit meester werk.

flag

Onze 'Legacy'

Hoe is de Koh-I-Noor in Engeland gekomen?

Voordat Royal Coster Diamonds in 1852 haar vakmanschap losliet op de steen had zij al duizenden kilometers afgelegd. De Koh-I-Noor is origineel verkregen uit een diamantmijn in de buurt van het dorpje Kollur in India en behoorde tot de 14e eeuw aan de Kakatiya Dynastie.

Onze 'Legacy'

De Koh-I-Noor en de Sultans van Mongolië

Toen Babur -de eerste Mongoolse keizer- in 1526 Nieuw Delhi veroverde, kreeg hij de Koh-I-Noor in handen. Hij beweerde dat de diamant was door goddelijk besluit altijd al bestemd was voor zijn familie en dat zij daarom de rechtmatige eigenaren waren. Zijn opvolger Shar Jahan beval dan ook dat de Koh-I-Noor in zijn befaamde “Pauwen Troon” gezet moest worden. Daar heeft hij jarenlang gezeten tot de Perzen India bezet hadden in 1739.

flag

Onze 'Legacy'

De Koh-I-Noor, een cadeau voor Koningin Victoria

Nadat de Koh-I-Noor van Perzië terug naar India was vervoerd, werd zij in beslag genomen door de laatste Sihk keizer: Dalip Sing. Dat bleef zo totdat in 1849 de Oost-Indische Compagnie een einde maakte aan het Perzische rijk. De diamant werd meegenomen naar Engeland en is geschonken aan Koningin Victoria.

Ons nalatenschap

Royal Coster Diamonds en de Koh-I-Noor

Waarom zullen de Koh-I-Noor en Royal Coster Diamonds altijd in één zin genoemd worden? Bij aankomst in Engeland woog de diamant 186 karaat en was volgens de koningin niet mooi genoeg. In 1852 werd er besloten dat de glorie van weleer hersteld moest worden door de diamant opnieuw te laten slijpen. Prins Albert, de regent van Koningin Victoria, had de opdracht om de beste diamantslijpers ter wereld te onderzoeken en de opdracht te verstrekken. Hij kwam al snel bij Royal Coster Diamonds waar hij onder de indruk was van het grote vakmanschap. En zo kwam het dat de opdracht voor het herslijpen van de grootste diamant ter wereld naar een diamantslijperij in Amsterdam ging. 

flag

Onze 'Legacy'

Wie heeft de Koh-I-Noor gedragen?

Royal Coster Diamonds heeft de Koh-I-Noor tot ongeveer 108.93 karaat herslepen zodat de koninklijke familie de diamant makkelijker kon dragen. Zo droeg koningin Victoria de Koh-I-Noor veel als broche. Een tijd later is de diamant in de staatskroon gezet die gedragen werd door Koningin Alexandra en Koningin Mary. De diamant was ook een van de eyecatchers tijdens de kroning van Koningin Elizabeth in 1937.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds