Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

De 'Star of the South``

De ‘Star of the South’ is vermoedelijk de eerste diamant uit Brazilië die internationale roem heeft gekregen. Royal Coster Diamonds was verantwoordelijk voor het slijpen van deze ruwe diamant naar een elegante ovale vorm met unieke kleuren. Dit buitengewone stuk ambacht maakt tegenwoordig nog steeds indruk op menig diamant slijper vanwege de grote mate van detail en de prachtige afwerking.

flag

Onze 'Legacy'

De ``Star of the South': een schat voor vrijheid

De ‘Star of the South’ is per ongeluk ontdekt in 1853 door een slavin die in de mijnen werkte in Estrala do Sul; een stad in het noorden van Brazilië. Doordat ze de ruwe diamant aan haar meester aanbood werd ze beloond met haar vrijheid en een leven lang inkomen. Dit natuurlijk omdat haar meester meteen de waarde van haar vondst inzag.

Onze 'Legacy'

De 'Star of the South' reist naar het noorden

De toenmalig eigenaar van de ruwe diamant verkocht de diamant voor 3,000 pond, wat toen de deal van zijn leven leek. Maar al snel werd het duidelijk dat hij de waarde van de steen erg onderschat had toen de koper alleen al een voorschot van 30,000 pond kreeg toen hij de diamant naar de bank in Rio de Janeiro bracht. Na meerdere handen gepasseerd te hebben arriveerde de steen uiteindelijk in Amsterdam, waar hij gekocht werd door Royal Coster Diamonds.

flag

Onze 'Legacy'

Coster Diamonds en de 'Star of the South'

Coster Diamonds had hun naam al behoorlijk op de kaart gezet door het herslijpen van de beroemde Koh-I-Noor. Meneer Coster vertrouwende dezelfde slijper, Louis Voorzanger, om de ster van het zuiden in weer in een meesterwerk te slijpen. De ruwe diamant zou uiteindelijk bijna de helft van haar originele gewicht verliezen, ze slankte af van 254.50 karaat tot de huidige 128.48 karaat. Door het veranderen van de vorm van de diamant, had Voorzanger een uniek fenomeen gecreëerd: de diamant reflecteert een perfect wit licht, maar door de breking van het licht reflecteert ze een licht roze karakteristiek. Zo nog een voorbeeld van de ambacht van Coster Diamonds.

Onze 'Legacy'

Wat is er gebeurd met de 'Star of the South'?

Nadat de steen mooier was geslepen dan ooit tevoren, verkocht Royal Coster Diamonds de diamant aan een Franse vakbond van diamant-handelaren. Pas toen kreeg de diamant haar huidige naam: De Ster van het Zuiden, wat refereert aan haar originele vind plaats Estrala do Sul. Na een tijd lang tentoongesteld te zijn op verschillende locaties, veranderde de diamant van eigenaar en vertrok naar India voor een langere tijd. In het begin van deze eeuw bracht de familie Cartier de ster van het zuiden terug en kunnen zich trotse eigenaar noemen van één van de mooiste diamanten ooit.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds