Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ons nalatenschap

Het koninklijke nalatenschap

De Royals en diamanten zijn altijd verbonden geweest, vroeger gebruikten keizers en regeerders sieraden en diamanten als een uiting van hun macht en positie. Vandaag de dag dragen de royals hun diamanten voornamelijk als prachtige accessoires bij officiële gelegenheden. We zien ook vaak dat sieraden gedragen door royals van generatie naar generatie worden over gedragen, als herinnering aan de voorouders.

Ons nalatenschap

Koninklijke bezoekers aan Coster Diamonds

Door onze lange geschiedenis heeft Coster Diamonds menig koninklijk bezoeker gehad, hier onder kunt u een korte selectie van sommige van onze royal bezoekers bekijken.

Ons nalatenschap

Koninklijke bezoekers aan Coster Diamonds

Coster Diamonds en royals hebben altijd een goede relatie gehad. Sinds de oprichting in 1840 zijn meerdere royals naar Amsterdam gereisd om Coster Diamonds hun sieraden toe te vertrouwen. Het was bij velen bekend dat Coster Diamonds een innovatieve techniek gebruikte om diamanten te slijpen en dit extraordinaire ambacht trekt nog steeds royals van over de hele wereld aan.

Ons nalatenschap

De Koh-I-Noor, een koninklijke opdracht

Normaal gesproken bezochten de royal clientèle Coster Diamonds, maar voor koningin Victoria maakten we graag een uitzondering. In 1852 reisden twee van onze meest bekwame slijpers naar Londen om de wereld beroemde Koh-I-Noor te her-slijpen. Deze diamant is één van de meest kostbare diamanten op de Britse kroonjuwelen, en tot vandaag de dag word deze her-slepen diamant als één van de beste voorbeelden van het ambacht gezien.

flag

Ons nalatenschap

De koninklijke clientèle van Coster Diamonds

Het Britse koningshuis was niet de enige belangrijke naam die sieraden aan Coster Diamonds toevertrouwen in de tweede helft van de 19e eeuw.  Onder de royals die Coster Diamonds hebben gezegend met een bezoek zijn onder andere Napoleon Bonaparte, Prins Victor Emanuel en Keizerin Sisi, die waarschijnlijk meer bekend zal zijn bij de mensen vergeleken met koningin Victoria. En omdat reizen in die tijd een kostbare luxe was en het niet veel voor kwam, maakt het nog meer bijzonder dat deze royals naar Coster Diamonds zijn gekomen.

Ons nalatenschap

Coster Diamonds en het Nederlandse koningshuis

Vanaf het begin van de oprichting van Coster Diamonds zijn wij dicht betrokken geweest bij het Nederlandse koningshuis. Sinds de dag dat Koning Willem 3 en zijn zoon een voet over de drempel zette van ons pand in 1862, kan Coster Diamonds zich de trotse leverancier van sieraden aan het Nederlandse koningshuis noemen. Een absoluut hoogtepunt in onze levendige geschiedenis is het slijpen van de 275 diamanten voor het horloge van koningin Juliana geweest.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds