Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

Het 175 jaar ambacht van Coster Diamonds

De meest vertrouwde diamantslijperij ter wereld heeft een rijke en interessante geschiedenis. Bij de “diamond facts” bespreken we een aantal bijzondere feiten over diamanten en over het nalatenschap van Royal Coster Diamonds.  Hier zullen we de tagline van ons beroemde logo verduidelijken: sinds 1840. Royal Coster Diamonds is eigenlijk al voor dit jaar opgericht, maar er kan geen bewijs van worden gevonden; we zullen u uitleggen waarom.

Onze 'Legacy'

de Legacy van Coster Diamonds

Klik hier voor een korte video over de geschiedenis van het nalatenschap van Coster Diamonds

Onze 'Legacy'

Coster Diamonds, een korte geschiedenis

Royal Coster Diamonds bestaat al sinds voor 1840. Maar in dit specifieke jaar heeft de diamantslijper Moses Elias Coster bij het Waterlooplein, in het hart van Amsterdam, Royal Coster Diamonds overgedragen aan zijn zoon Martin. Sindsdien is er veel gebeurd:

  • Moses bleef nog even aan, maar in 1848 volgde Martin Coster zijn vader op. Hij bracht veel tijd door in Parijs en Antwerpen om Royal Coster Diamonds ook in het buitenland onder de loep te brengen.
  • Een paar jaar voor WWI is Royal Coster Diamonds gekocht door Felix Theodoor Manus en vanaf dat moment was Royal Coster Diamonds even geen familiebedrijf meer.
  • In 1970 verhuisde Royal Coster Diamonds naar de huidige locatie aan de rand van het Museumplein in Amsterdam.
  • Toen Royal Coster Diamonds in 2007 het Diamant Museum opende kon de wereld kennismaken met magische wereld van diamanten.

Onze 'Legacy'

Royal Coster Diamonds, een koninklijke partner

Door onze veelbewogen geschiedenis heen heeft Royal Coster Diamonds altijd een hechte band gehad met de koninklijke families van over de hele wereld. Prins Albert van Engeland was de eerste die het ambacht van onze diamant slijpers omarmde toen hij ons – uit naam van Koningin Victoria – de opdracht gaf om de wereldberoemde Koh-I-Noor te herslijpen. Maar Royal Coster Diamonds slijpt ook diamanten voor het Nederlandse koningshuis. Één van de mooiste voorbeelden is het diamanten horloge dat wij hebben vervaardigd voor Koningin Juliana in 1959. Het horloge wordt tegenwoordig nog regelmatig gezien om de pols van Hare Majesteit Koningin Maxima.

Onze 'Legacy'

De koninklijke bezoekers van Coster Diamonds

Door de jaren heen heeft Coster Diamonds veel koninklijk bezoek gehad. U kunt hier een kleine selectie van onze royal bezoekers bekijken.

flag

Onze 'Legacy'

Royal Coster Diamond en haar beroemde diamantslijpers

De reden dat Royal Coster Diamonds bekend staat om haar extreem hoge kwalteit is vanwege het simpele feit dat alleen de meest ervaren en bekwame diamantslijpers voor ons werkten en werken. De eerste diamantslijpers die Royal Coster Diamonds echt op de kaart wisten te zetten waren Dhr. J.A. Fedder en Dhr. Louis Voorzanger. Deze heren hebben de Koh-I-Noor herslepen. Ook Ben Meier hoort thuis het rijtje beroemde diamantslijpers, hij was immers zo begonnen en voorzag vele Nederlandse Royals van de fijnste diamanten voor hun sieraden. En tenslotte hebben wij de eer om mevrouw Pauline Willemse in ons midden te hebben. Zij heeft nog steeds het wereldrecord in handen voor het slijpen van de kleinste briljant ter wereld. Bezoek onze diamantslijperij, neem deel aan een gratis rondleidng en bezoek ook een ons Diamant Museum om zo iets meer van de rijke geschiedenis van Royal Coster Diamonds zelf te ontdekken.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds