Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

Amsterdam, 'City of Diamonds'

Amsterdam is al meer dan 400 jaar City of Diamonds en dat zal niet snel veranderen. De hoofdstad herbergt een behoorlijk aantal diamant slijpers en diamant handelaren. Dankzij haar exceptioneel hoge kwaliteit ambacht heeft Royal Coster Diamonds een leidende positie bemachtigd tussen haar concurrenten en heeft daarom ook clientèle over de hele wereld.

flag

Onze 'Legacy'

Amsterdam, het centrum van de Gouden Eeuw

In de geschiedenis van Nederland word vaak het jaar 1602 gezien als het begin van de Gouden Eeuw. Het was een periode van substantiële groei en welvaart met Amsterdam als het centrum van alle rijkdom en handelsactiviteiten. En zo groeide Amsterdam snel tot een stad met internationale allure. Zodoende trok het veel verschillende mensen aan die wilden profiteren van de kansen die in de stad lagen.

Onze 'Legacy'

Amsterdam, een diamanten kans

In deze periode was Amsterdam de perfecte plaats voor de Joodse diamanthandelaren om  te verblijven, aangezien ze weggejaagd waren uit de katholieke landen in zuid Europa. Amsterdam verwelkomde ze en gaf ze een kans om het diamantslijpen en het verhandelen te ontwikkelen. In slechts een paar jaar bloeide Amsterdam op en overtrof zij Antwerpen als de diamantstad van Europa.

flag

Onze 'Legacy'

Diamanten die van buiten af naar Amsterdam reizen

In de 18e en 19e eeuw profiteerde Amsterdam  volop van de Kolonies en partners van Holland. Toen er grote hoeveelheden diamanten ontdekt werden in Brazilië spraken de Hollanders af met Portugal dat de diamanten alleen aan hen verkocht zouden worden. Hetzelfde gold voor Zuid Afrika toen dat gekoloniseerd werd door Holland. Echter gingen alle diamanten voor verwerking natuurlijk ook naar Amsterdam.

Onze 'Legacy'

Diamanten en royals, een match made in heaven

Toen diamanten in de tweede helft van de 18e eeuw door heel Europa verschenen, begonnen de Royals hun macht en rijkdom te tonen door middel van van diamanten sieraden te dragen. Omdat het overal bekend was dat Amsterdam de mooiste diamanten importeerde vanuit de meest exotische plekken te wereld, groeide de vraag naar diamanten uit Amsterdam tot ongekende hoogte en dat voor jaren lang.

flag

Onze 'Legacy'

'The City of Diamonds', hoe is het vandaag?

Ondanks dat veel van de diamant slijpactiviteiten naar Azië zijn overgeheveld, blijft Amsterdam toch één van de belangrijkste steden voor diamant handel ter wereld. Na meer dan 400 jaar van diamanten slijpen en verhandelen heeft Amsterdam nog steeds het recht om City of Diamonds genoemd te worden.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Costerdiamonds