Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze 'Legacy'

175 jaar ambacht

Royal Coster Diamonds is de oudste en een van de meest gerespecteerde diamantslijperijen ter wereld. Opgericht in 1840 staat het bedrijf bekend om het vakmanschap. En zelfs na meer dan 175 jaar maakt ons team van zeer ervaren diamantslijpers en goudsmeden nog steeds de mooiste diamanten sieraden voor elk budget.

Lees ons verhaal

Onze 'Legacy'

Hoe wij de Koh-I-Noor hebben geslepen voor de koningin van Engeland

De Koh-I-Noor is mogelijk de meest beroemde diamant ooit, de naam is vertaald ‘de berg van licht’ vanwege de ovale vorm, het grote formaat en de enorm sterke sprankeling. Op het moment kan de Koh-I-Noor aanschouwd worden in de ‘Tower of London’ als een deel van de schitterende Engelse kroonjuwelen. Tot op vandaag onderhouden Royal Coster Diamonds en het Engelse koningshuis een warme relatie dankzij dit meesterwerk.

Lees ons verhaal

flag

Onze 'Legacy'

Het verhaal over hoe wij de 'Star of the South' hebben geslepen

‘The star of the South’ is vermoedelijk de eerste diamant uit Brazilië die internationale roem heeft gekregen. Royal Coster Diamonds was verantwoordelijk voor het slijpen van deze ruwe diamant naar een elegante ovale vorm met zijn unieke kleuren. Dit buitengewone stuk ambacht maakt hedendaags nog steeds indruk op menig diamant slijper en gewone liefhebber van over de hele wereld.

Lees ons verhaal

Onze 'Legacy'

Hoe we het diamanten horloge hebben vervaardigd voor Koningin Juliana

Royal Coster Diamonds heeft altijd al een hechte band gehad met Royals van over de wereld. Maar met haar hoofdkantoor in Amsterdam is de band tussen ons en het Nederlandse koningshuis een zeer speciale. Daarom is het ontwerpen en slijpen van de diamanten in het horloge voor koningin Juliana nog steeds een van de hoogtepunten in onze rijke en royale geschiedenis.

Lees ons verhaal

flag

Onze 'Legacy'

Wanneer we het Diamant Museum in Amsterdam zijn gestart

Royal Coster Diamonds is veel meer dan alleen een diamantslijperij. In 2007 hebben wij ons eigen Diamant Museum geopend om onze passie voor diamanten met het publiek te delen. U kunt hier alles leren over de diamant geschiedenis, onze adembenemende diamanten collectie bekijken en u kunt zelfs deelnemen aan een diamant workshop, waar u uw eigen diamant kunt slijpen!

Lees ons verhaal

Onze 'legacy'

Waarom wij de betere keuze zijn voor uw diamanten

Royal Coster Diamonds is de beste keuze als u op zoek bent daar verlovingsringen, trouwringen of  andere sieraden. Met 175 jaar ambacht heeft Royal Coster Diamonds de kennis en kunde om elke ring te creëren op basis van uw design en wensen.

Lees ons verhaal

flag

Onze 'Legacy'

Amsterdam 'City of Diamonds'

Amsterdam is al meer dan 400 jaar ‘City of Diamonds’ en dat zal niet snel veranderen. Onze hoofdstad herbergt een behoorlijk aantal diamantslijperijen en diamant handelaren met -in sommige gevallen- wereldwijde faam. Dankzij ons exceptionele ambacht heeft Royal Coster Diamonds een leidende positie bemachtigd tussen haar concurrenten en heeft daarom ook clientèle van over de hele wereld die zich vergapen aan de prachtige, monumentale panden, de prachtige historie en natuurlijk de mooiste diamanten.

Lees ons verhaal

Onze 'Legacy'

The Royal Legacy

De Royals en diamanten zijn altijd verbonden geweest. Vroeger gebruikten keizers en regenten sieraden en diamanten als een uiting van hun macht en positie. Vandaag de dag dragen de Royals hun diamanten voornamelijk als prachtige accessoires bij officiële gelegenheden. We zien ook vaak dat sieraden gedragen door Royals van generatie op generatie worden overgedragen; als herinnering en eerbetoon aan de vorige generaties.

Lees ons verhaal

Costerdiamonds