Neem Contact op met een diamant consultent

Neem Contact
op met een diamant consultent

Ik zou graag meer willen weten over dit item.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kennis

Het Royal Coster kenniscentrum

Omdat een diamant erg kostbaar is, is het erg belangrijk dat u goed geïnformeerd bent als u op zoek gaat naar de beste prijs/kwaliteit verhouding. Laat ons u begeleiden door de mystieke wereld van diamanten taxatie.

Kennis

Een korte geschiedenis over diamanten

Het beste startpunt is bij de origine van diamanten; waar komen diamanten vandaan en waarom zijn deze glinsterende stukjes van verharde grond zo populair geworden?

Lees meer

De 4 C's

Deel 1. Het gewicht van een diamant, 'The Carat'

Carat, ofwel karaat staat voor het gewicht van een diamant. Maar weet u waar de term ‘Karaat’ vandaan komt? Wie beter de details over de 4 C’s van diamanten taxatie uit te leggen dan onze eigen directeur inkoop, meneer Donny Griffioen.

Lees meer

De 4 C’s

Deel 2. De vorm van een diamant, 'the Cut'

De Cut, is ook wel het slijpvorm van een diamant. Onze ambachtslieden slijpen ruwe diamanten in veel verschillende vormen, zoals de briljant, hartvorm, ovaal en veel meer. In deze video zal Donny de verschillende vormen laten zien, waarvan er één heel uniek gevormd is: Onze gepatenteerde Royal 201. Deze vorm heeft niet de standaard 57 facetten, ze heeft er 201.

Lees meer

De 4 C’s

Deel 3. De kleur van een diamant, 'the Colour'

De Colour, of ook wel kleur van een diamant word gebruikt om de diamant te taxeren op basis van kleur. In het filmpje zal Donny u een aantal prachtige voorbeelden geven van het verschil in kleur van diamanten, en hij zal u ook een aantal natuurlijk gekleurde diamanten tonen.

Lees meer

De 4 C’s

Deel 4. De zuiverheid van een diamant, 'the Clarity'

De Clarity betekend de zuiverheid of helderheid van een diamant. In deze video wordt alles uitgelegd over de zuiverheid en onzuiverheid van de stenen. Ook in deze video worden weer prachtige voorbeelden getoond.

Lees meer

Kennis

De Royal 201

De briljantvorm heeft altijd bekend gestaan als de meest optimale vorm voor een diamant, tot dat de Royal 201 in eind 90e jaren werd ontwikkeld. Waar een briljante vorm het licht door 57 facetten reflecteert, doet de geparenteerde Royal 201 dat door 201 facetten, en daarmee creëert zij de ultieme sprankeling. Leer alles over de meest sprankelende diamant vorm in de wereld.

Lees meer

Kennis

Over diamant certificaten

Donny heeft het al kort benoemd in zijn video uitleg, maar het is erg belangrijk om altijd diamanten te kopen die met een certificaat erbij komen. Dit artikel zal u tonen waarom certificaten zo belangrijk zijn en welke het meest betrouwbaar zijn.

Lees meer

Kennis

Waarom een diamant kopen?

Dit is waarschijnlijk de alle belangrijkste vraag. Diamanten zijn erg duur, erg klein, en als u ware liefde heeft gevonden heeft u geen symbool nodig om dat aan te tonen. Dus waarom zou u überhaupt een diamant kopen als u 2000 dozen chocola kunt halen voor dezelfde prijs? Iedereen houdt van chocola! Als u er nog steeds over zit te twijfelen, moet u misschien even dit blog lezen.

Lees meer

Kennis

De 8 diamanten garanties

Nu dat u klaar bent om een diamant te kopen kunt u natuurlijk even online gaan of langs gaan bij uw lokale juwelier voor een koopje. Of u kunt ze meteen van de bron kopen, van de meest befaamde diamantslijperij ter wereld, die ruwe diamanten met liefde en precisie met de hand slijpen. Met dezelfde passie waarmee de ster van het zuiden, de Koh-I-Noor voor de Engelse kroonjuwelen en nog veel meer diamanten zijn geslepen. Lees over onze 8 diamanten garanties en bekijk onze directeur die vertelt waarom hij hier al meer dan 30 jaar werkt.

Lees meer

Costerdiamonds